Cara Mudah Untuk Hilangkan Jerawat Di Wajah Anda Dengan Cara Yang Selamat

Remaja sering di ganggu oleh sejenis penyakit akibat dari dari penjagaan wajah yang kurang baik dan juga kerana hormon. Perubahan hormon yang dapat menjadi punca timbulnya jerawat adalah masa datang bulan, kehamilan, pengambilan pil perancang dan tekanan atau stress. Apa sebenarnya jerawat ini ? jerawat adalah suatu keadaan dimana pori-pori kulit tersumbat sehingga menimbulkan kantung nanah yang meradang. Jerawat adalah pentakit kulit yang cukup besar jumlah penderintanya. Berbagai-bagai cara mereka lakukan untuk menghapuskan jerawat  hingga ada yang meminta rawatan doktor pakar, namun ianya tidak berjaya. Namun, jerawat tidak begitu banyak tumbuh pada mereka yang telah berumah tangga.



photo dari meetdoctor.com


Ada beberapa cara tradisional yang boleh anda lakukan, seperti berikut ini:


Kuning telur
  • Ambil separuh kuning telur ( telur ayam) dan campurkan dengan madu lebah kira-kira satu camca teh dan bancuh hingga telur itu kelihatan masak.
Cara menggunakannya, ialah telur yang bercampur madu itu disapu pada muka dan biarkan selama dua puluh minit barulah dicuci dengan air suam kuku.



photo dari en.wikipedia.org

  • Belimbing buluh
Buah belimbing buluh yang telah tua dibelah dua, kemudian digosok bahagian yang terbelah itu ke seluruh kulit muka anda. Lakukan setiap malam sebelum masuk tidur.


photo dari hatiberderikdanberbisik.blogspot.com

  • Limau Nipis
Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua. Buangkan semua bijinya, bahagian yang dibelah itu digosok pada seluruh muka anda. 



photo dari google

Itulah diantaranya cara tradisional yang boleh anda cuba amalkan agar boleh menghilangkan jerawat. Pada kesempatan ini pula, saya akan berkongsi kepada anda cara yang boleh juga kita amalkan untuk hilangkanjerawat yang ada di wajah dengan mengambil makanan tambahan seperti Vitamin dari Shaklee. Diantaranya vitamin yang boleh kita amalkan pengambilannya setiap hari seperti Vita-C PlusAlfalfa Complex dan Vivix



Alfafa complex baik untuk atasi jerawat

Alfalfa Complex memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. Alfalfa mencuci darah hati dan usus. Alfalfa adalah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.



Vita-C Plus

Vita-C Plus membantu membentuk dan merangsang kolagen. Dengan mengambil Vita C plus setiap hari, kulit akan nampak lebih cerah dan melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian  jeragat. 


Vivix

Vivix melawan penuaan pada tahap seluler dan lebih dari itu. Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap seluler. Diantaranya melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation Ebd products). 



Testimoni Vivix


Testimoni Vivix dan Vita-C Plus



testimoni Vita-C Plus

testimoni Alfalfa Complex

Sangat banyak cara yang boleh kita amalkan untuk dapatkan kulit yang cantik dan bebas dari jerawat, sekarang pilihan ada terletak di tangan anda untuk memilih bagaimana nak mengatasi masalah jerawat anda. Selain mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, anda perlu juga menjaga kebersihan kulit wajah dengan penjagaan kulit yang teratur dan membersihkan wajah sekerap mungkin. 


Nah sekarang tunggu apalagi ? segeralah bertindak dengan pesan vitamin mana yang anda mahu, anda boleh membuat pembelian disini untuk memudahkan anda. Anda boleh klik pada gambar diatas untuk membuat pembelian. Klik sahaja pada gambar produk yang anda kehendaki. Kami juga boleh buat pengkhidmatan COD kepada anda yang berada di area Batang Kali, Ulu Yam, Bukit Beruntung dan Genting Highland. Konsultasi percuma kami berikan kepada anda secara ekslusif.


Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20% Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..?? Mudah sahaja... hanya klik sahaja disini :


 join ahli shaklee sekarang.png


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : Qaseh Firdaus Shoppe Email : ct_rania@yahoo.com

Comments

  1. Sapu limau di muka berjerawat...pedehhh oooo.better ambil vitamin c jeee

    ReplyDelete
  2. Sekarang amalkan vitamin C dan Alfalfa.. Pedih la sapu limau tu..huhu klua air mata

    pengedar sah Shaklee kawasan Bintulu Sarawak

    ReplyDelete
  3. jerawat patut di rawat dari dalam...nasib baik ada alfalfa n vitamin c...mmg sangat2 membantu

    HENTIKAN PEMBUNUHAN DENGAN VIVIX SHAKLEE

    ReplyDelete
  4. Bagi tak ada masa nak rawat jerawat secara alami ni boleh je ambil supplement shaklee ni...menjadikan kulit wajah cantik berseri.

    tips tegangkan kulit wajah

    ReplyDelete
  5. Masker Alfalfa belum pernah try..

    ReplyDelete
  6. Memang happy bila kulit wajah bersih dan cantik. Set kecantikan kulit shaklee telah banyak merubah dan memberi kegembiraan pada mereka.
    Jom buat agar-agar milo orea yang yummy 

    ReplyDelete
  7. Kak Tun pun dah mula jatuh cinta dengan set shaklee ni. kalau boleh nak cuba semua produk yg shaklee ada... hihihi

    Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Jerawat Yang Kronik Sehinggakan Muka Kelihatan Seperti Permukaan Bulan

    ReplyDelete
  8. Petua yang lain can be considered tapi mai tang kuning teloq dengan limau tu dak kot..hahaa..So far dah buat masker vit e, vit,c, alfalfa, esp, vivix... ^__^

    JommSihatDanCantik -> VITAMIN E LEBIH SEMPURNA DENGAN EKSTRAK BIJI ANGGUR??

    ReplyDelete
  9. semuanya highly recommende heheh skrg jarang kena hinggap jerawat, kalau adapun sekali sekala hormon, tapi tak teruk sgt dan cepat hilang

    ReplyDelete
  10. Vitamin c superb!
    Sebab tu tiap hari akak makan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ROKOK MAMPU MEMBAWA 6 PERUBAHAN FISIK YANG MENGERIKAN

Istimewa Menyambut 100 Tahun Vitalea

Pembesaran Kelenjar Prostat Boleh Menyumbat Saluran Kencing